dinsdag 26 oktober 2010

From bottle to pen


B2P


Heb je je wel eens afgevraagd waar al ons gesorteerde afval naartoe gaat? 

Hier volgt een klein voorbeeld:  Het bekende pennenmerk Pilot heeft een nieuwe pen op de markt gebracht, die voor 89 % bestaat uit gerecycleerd materiaal. Pilot was de eerste om een productielijn, genaamd Begreen,  te lanceren die zoveel mogelijk gebruik maakt van gerecycleerd materiaal. 

De B2P (Bottle to pen) pennen zijn gemaakt van gerecycleerde plastic. Ze zijn beschikbaar in 4 kleuren (blauw, groen, rood en zwart) en liggen goed in de hand. 

De ecologische bijdrage van Pilot?
Plastic wordt gemaakt van olie. Door gerecycleerd plastic te gebruiken, verbruikt het bedrijf dus minder olie. Als elke pen die geproduceerd wordt in Europese landen gemaakt worden van gerecycleerd materiaal, dan zouden we 78 000 ton minder plastic produceren.  Bovendien kan de begeerde olie op deze manier ook voor andere doeleinden gebruikt worden, of gewoon in de grond blijven zitten. 

Bijna alle pennen van de Begreen collectie kan je hervullen.
De bovenstaande pen kocht ik in een copyshop in Gent ( in de buurt van het Sint-Annaplein) , waar je bovendien ook kopies op gerecycleerd papier kan maken. 

De pen is niet goedkoop, € 2,60, maar slechts een kleine investering die een grote bijdrage kan leveren aan een beter milieu!

Meer informatie vind je hier.

2 opmerkingen: