zondag 14 november 2010

Meet your meat

Het kweken van dieren in moderne fokkerijen gebeurt soms op gruwelijke wijze. Van zodra je deze beelden voor jezelf hebt gezien, zal je misschien beseffen waarom (buiten ecologische redenen) het raadzaam is om minder vlees te eten.

WAARSCHUWING: Niet geschikt voor gevoelige kijkers.
 
  1. Kippen en Kalkoenen

    Kippen zijn misschien wel de meest mishandelde dieren per wereld. Ze zitten met tienduizenden samengehokt in vuile schuren, tenmidden van hun eigen uitwerpselen, samen met zieke en dode soortgenoten. Deze genetisch gemanipuleerde dieren leven in gruwelijke omstandigheden

  2. Legkippen

    Per kleine kooi zitten 5 à 11 kippen samengehokt. De dieren zitten zo dicht bij elkaar dat ze nooit de vleugels kunnen strekken. De kwerker verwijdert met een heet mes een deel van de snavel van elke legkip, om te voorkomen dat de dieren, die vaak gek worden door de benarde omstandigheden, elkaar aanvallen. Als de eiproductie niet hoog genoeg is, worden de kippen geëlektrocuteerd.

  3. Vee

    Vee wordt gecastreerd, ontdaan van horens en herhaaldelijk zonder verdoving gebrandmerkt. Bij veilingen worden de dieren verplaatst met behulp van elektrische staven. Niet alleen gezonde dieren gaan naar de vleesindustrie, maar ook de dieren met kanker en andere zichtbare tumoren.

  4. Melkkoeien

    Deze koeien worden enkele keren per dag aan machine's gehangen om melk af te tappen. Deze machine's veroorzaken vaak verwondingen.Bovendien worden de koeien elk jaar opnieuw bevrucht. Na het baren worden de koeien onmiddelijk van hun kalf gescheiden, wat beiden extra stress bezorgt. De kalveren, die bijgevolg geen melk kunnen drinken, krijgen een zwak gestel, en worden vervolgens met weggeteerde spieren op openbare veilingen verkocht.

  5. Varkens

    Zeugen blijven tijdens hun hele zwangerschap in dezelfde houding staan. Ze kunnen nooit verse lucht inademen, tenzij ze naar het slachthuis gaan. Als de biggetjes geboren worden, worden  hun staart, oren en hoektanden zonder enige verdoving afgeknipt, waarna ze gecastreerd worden.
Heb je na het bekijken van dit filmpje nog zin in een lekker stukje vlees?

4 opmerkingen:

  1. Het probleem is al lang aangekaart geweest zonder enige verbetering.. De mensen eten gewoon teveel vlees. Wat deze slachtdieren te eten krijgen (soya en zo..) daar kunnen veel meer mensen mee overleven dan met het geproduceerde vlees..
    Om nog te zwijgen van de hierbij aangehaalde wreedheden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bekijk dit even, de toekomst ziet er mooier uit voor de dieren. Geen gruwlijke mensen meer.
    http://singularityhub.com/2010/11/16/dairy-farms-go-robotic-cows-have-never-been-happier-video/

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Jean
    We eten inderdaad veel te veel vlees. En ik denk ook dat we onze landbouw (zowel groenten en vlees) over het algemeen teveel automatiseren. We willen steeds meer en meer en goedkoper produceren, om de consument alsook de regering tevreden te stellen. Dit kan niet blijven duren. Onze manier van produceren wordt steeds gevaarlijker voor de gezondheid, en op den duur zullen we nergens meer iets echts artisanaals kunnen kopen... Jammergenoeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Hiroi
    Die nieuwe "melkmachine" ziet er inderdaad een stuk minder pijnlijk uit voor koeien. Nu maar hopen dat deze manier van melken in de toekomst steeds meer zal gebruikt worden!

    BeantwoordenVerwijderen