maandag 8 november 2010

Souplounge



Ideaal voor groot en klein, kotstudent of drukke zakenmensen, maar vooral superlekker!
Enkele dagen geleden hadden we het nog over seizoengroenten. Wel, de souplounge is een ideale manier om regelmatig van die seizoengroenten te eten. De souplounge in Gent biedt dagelijks 4 verschillende dagsoepen aan, die samen met verse extra groenten, 2 lekkere broodjes en een appel wordt opgediend. De prijzen zijn heel schappelijk, voor maar liefst drie euro kan je al een klein kommetje soep bekomen, en voor vijf euro heb je een volledige maaltijd. Als ik wegga met vrienden is het één van onze vaste stopplaatsen. Gezond, lekker, en een goede verhouding prijs - kwaliteit. Bovendien wordt de soep dagvers gemaakt.
Allen daarheen!

Let wel, de soepen zijn jammer genoeg niet vegetarisch. Op de site van EVA vond ik terug dat de bouillon van de soep namelijk niet van groenten is gemaakt.Op het forum kan je terugvinden waar je wel echte vegetarische soepen kan vinden. 

Voor wie dagelijks verse soep wil eten op het werk, bestaan er ook talrijke mogelijkheden, de "soepkom" is er één van. 

Smakelijk;)

2 opmerkingen:

  1. Soep is zo iets van alle tijden en alle plaatsen. Daarbij nog gemakkelijk te eten voor diegenen die nog tandloos zijn en anderen die ze niet meer hebben. Maar daarom niet minder noodzakelijk voor alle mensen!
    We eten te weinig groeten, en op deze manier hebben we tenminste reeds een flinke portie binnen. En warm! Niet te negeren in de winter..
    Ik was onlangs in de soeplounge in Gent (niet ver van Vrijdagmarkt) en tot mijn verwondering had ik bijna een volwaardige maaltijd binnen.. Lekker ook! De zaak is daar elke dag stampevol, en het zijn bijna allemaal jongeren die het voorbeeld tonen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De souplounge is inderdaad een populaire plaats voor jongeren in Gent, nu nog de andere steden:)

    BeantwoordenVerwijderen